La pujada de contagis a tota Catalunya s’ha notat també a la Conca de Barberà on actualment hi ha 167 casos en actiu als quals se’ls està fent seguiment. A més, el risc de rebrot supera ja els 1.000 punts, amb una tendència que continua a l’alça, segons confirma la directora de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Montblanc, Laura Ruiz de Porras.

ÀUDIO: La directora de l’ABS Montblanc, Laura Ruiz de Porras, destaca la situació actual

A hores d’ara, la Conca de Barberà comptabilitza més de 10 casos diaris, xifra que s’espera que vagi en augment. El nombre de confinats actuals ja és superior a les dades registrades durant l’onada que es va viure els mesos d’estiu. De moment, no s’ha suspès l’activitat del CAP de Montblanc, però els professionals del centre no descarten que s’hagi de fer més endavant.

Confinament per tots els casos estrets

Arran de l’augment dels contagis s’ha declarat que tots els casos estrets de positius hauran de fer quarantena, independentment de si han rebut la vacuna o si el positiu en qüestió no és de la varietat òmicron, el que també tensa els centres sanitaris per la possibilitat d’augmentar el nombre de baixes entre les seves plantilles.

ÀUDIO: Laura Ruiz de Porras parla del confiament dels sanitaris

Des de l’ABS Montblanc demanen a la ciutadania que a causa de la situació que s’està vivint evitin els sopars massius i redueixin les activitats a la bombolla familiar, també de cara a Nadal, quan es tem que les reunions familiars es puguin convertir en focus de contagi.