Fa un parell d’anys que Vimbodí va iniciar els tràmits per convertir-se en àrea protegida contra la contaminació lumínica de Muntanyes de Prades, una distinció que demana complir uns requisits concrets, entre els quals destaca una il·luminació menys agressiva, amb llums ataronjades i enfocat de cara als carrers i cases i no al cel.

El passat mes d’octubre Vimbodí i Poblet ja va començar els primers tràmits amb l’empresa contractant Insapi per complir aquests requisits. Aprofitant la tasca també es preveu renovar i millorar la xarxa del municipi, que es troba deteriorada pel pas dels anys. També s’adaptaran les instal·lacions amb punts WIFI lliures i la instal·lació d’una estació de recàrrega de vehicles elèctrics. S’espera que l’obra es finalitzi a la primavera del 2022.

Les noves llums de Nadal de Vimbodí i Poblet (Imatge: cedida)

Nova il·luminació nadalenca com a part del contracte

Amb una inversió prevista de 240.000 euros, l’empresa i l’Ajuntament han acordat una concessió de 15 anys pel valor anual de la facturació de la llum al municipi que s’emportarà com a benefici l’empresa. En aquest conveni també es contemplava la instal·lació d’una il·luminació nadalenca nova, que es va inaugurar amb l’encesa tradicional el passat cap de setmana.

ÀUDIO: L’alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Canela, explica com s’ha gestionat aquesta concessió