L’Ajuntament de Sarral estrena el portal turístic Vine i descobreix Sarral, un web multiplataforma que té per objectiu difondre el patrimoni històrico-artístic del municipi. En el seu llançament, el web compta amb deu punts d’interès de Sarral, Montbrió de la Marca i Vallverd: la Cooperativa Vinícola, els porxos de la plaça Padreny, el portal de Santa Llúcia, l’església parroquial de Santa Maria, l’Ajuntament de Sarral i restes del castell, el carrer dels Jueus, el molí del Potau, l’ermita dels Sants Metges, l’església de Sant Llorenç de Montbrió de la Marca i l’església de Sant Joan Baptista de Vallverd. Els usuaris poden consultar la informació històrica i arquitectònica de cada espai, ubicar-lo al mapa i fins i tot, compartir-lo a les seves xarxes socials.

En els propers mesos, s’incorporaran nous espais d’interès. Com ara la creu de terme o la ruta de l’arquitecte sarralenc Josep Puig Torné. Precisament, aquesta ruta serà un dels punts forts del web i s’espera que tant els visitants com els vilatans coneguin l’obra que Puig Torné té al municipi. Un altre avantatge que ofereix el nou portal turístic és que permet als usuaris personalitzar-se la visita a Sarral. Així, poden organitzar-se la visita per tipologia d’edificis (religiosos, industrials o espais de memòria), per estils arquitectònics o bé per rutes tematitzades. A banda, el web també compta amb un joc per posar a prova els coneixements dels visitants a través de cinc preguntes sobre els monuments visitats.

El projecte per a l’elaboració del Pla estratègic sobre la ruta Puig Torné, que s’incorporarà al nou portal turístic, té un cost de 2.720 euros, dels quals la subvenció del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona en cobreix 860,58 euros.