Una vintena de professionals de l’Associació Catalana de Sommeliers van visitar aquest dilluns Montblanc per participar en un tast de vins trepat de la DO Conca de Barberà.

L’objectiu de la trobada ha estat donar a conèixer els diversos vins elaborats amb la varietat trepat, autòctona de la Conca de Barberà. De fet, de les 1.100 hectàrees d’aquesta varietat que hi ha al món, un miler estan a la Conca.

ÀUDIO: El president de la DO Conca de Barberà, Ricard Sebastià explica el motiu de l’esdeveniment

Una vintena de sommeliers catalans van tastar diverses referències de vins negres, rosats i blancs elaborats amb trepat. A l’acte hi van participar una dotzena de cellers, que van presentar els seus vins, alguns d’ells novells d’aquest 2021.

La DO Conca ho veu com una nova oportunitat per posar en valor la varietat trepat, que volen situar com a referència principal i tret distintiu de la denominació d’origen. El tast es va celebrar al claustre de Sant Francesc de Montblanc.