Les dades a la Conca de Barberà continuen empitjorant: el risc de rebrot ha pujat a 8 municipis en la darrera setmana i la taxa reproductiva està per sobre d’1 a 1,43. Els casos també augmenten, ja que si fa set dies el nombre de positius ja anava amunt amb 36 casos confirmats per PCR o test d’antígens, aquesta setmana són 47 les persones que han donat positiu.

En un mes, del 10 de novembre al 10 de desembre, ha passat de 100 als 611 punts. L’expressió gràfica és una línia que puja gairebé en vertical fent ziga-zaga en ocasions i arribant a les mateixes xifres que el mes de juny quan va començar la cinquena onada. A hores d’ara, el nombre de casos confirmats a la Conca de Barberà de coronavirus per PCR o test d’antígens superen els dos mil dos-cents, concretament, 2.218 des de l’inici de la pandèmia. D’altra banda, la velocitat de transmissió del virus és d’1,43 per sobre a la mitjana catalana d’1,31. Les hospitalitzacions també augmenten amb conquencs i conquenques i aquest dissabte són 5 les persones que estan ingressades en un hospital per Covid-19.

ÀUDIO: La directora de l’ABS de Montblanc, Laura Ruiz de Porras, explica que hi ha uns 100 casos en actiu

ÀUDIO: Ruiz de Porras manifesta la importància de posar-se la tercera dosi

Malgrat la dimensió de les xifres, la gran diferència amb totes les onades anteriors és que ara hi ha el màxim nombre de persones vacunades majors de 12 anys, un 85,8% a la comarca, cosa que indica que l’amplíssima cobertura vacunal no evita els contagis, tal com ja havien advertit les autoritats sanitàries.

ÀUDIO: La directora parla sobre la congestió dels CAP un altre cop