Durant el ple municipal de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí d’aquest 9 de desembre es van aprovar els pressupostos per l’any 2022. Uns comptes que van comptar amb els vots favorables dels regidors de govern i de Nova Espluga i les abstencions dels dos regidors presents de Junts per l’Espluga.

El pressupost d’aquest 2022 serà una realitat doncs amb un augment del 8% en comparació a l’any anterior i un import total de 7.297.000,99 euros. Destaquen entre els projectes de major envergadura les obres per fer arribar l’aigua de l’Ebre al municipi o l’arranjament de la piscina municipal. Tot i els comptes presentats, el govern s’ha mostrat obert a poder afegir les propostes de l’oposició en futures modificacions del pressupost o amb el romanent sobrant.

Des de Nova Espluga el regidor Francesc Sánchez es va mostrar a favor dels pressupostos d’enguany destacant la congelació dels impostos a la ciutadania. També va reclamar un augment de la partida destinada al sanejament dels parcs del municipi, ja que s’ha aprovat un import de 20.000 euros que en aquest cas el grup municipal considera insuficient.

ÀUDIO: El regidor de Nova Espluga, Francesc Sánchez, parla dels pressupostos 2022

Des de Junts per l’Espluga es va excusar l’absència de la regidora Rosa Sánchez. D’aquesta manera els dos regidors presents, Jordi Torre i Moisés Ferrete, es van abstenir en la votació al·legant que s’havien fet diverses aportacions que s’espera que es puguin aprovar de cara a futures modificacions com l’ampliació de punts d’accés wifi, les obres de millora a la caserna de la Guàrdia Civil, la instal·lació d’un skatepark o l’augment de la partida per sanejar els parcs, una mesura en la qual coincideixen els dos grups de l’oposició.

ÀUDIO: El regidor de Junts per l’Espluga, Jordi Torre, destaca les propostes presentades a l’equip de govern

El ple va aprovar els pressupostos amb 8 vots a favor i dos en contra (Imatge: Josep Morató)

Propostes que es podran aplicar en futures modificacions

Des de l’equip de govern van agrair les aportacions i van destacar que es comprometien a augmentar 5.000 euros la partida destinada al sanejament dels parcs. La resta de propostes s’estan estudiant actualment i es valorarà l’opció d’incorporar-les més endavant amb el romanent restant dels pressupostos.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, explica que els pressupostos es poden modificar

ÀUDIO: La regidora de Promoció Econòmica de l’Espluga de Francolí, Anna March, explica com ha estat el tancament dels pressupostos