El Consell Sectorial d’Entitats de l’Espluga de Francolí i Càritas Espluga han organitzat una recollida d’aliments que es va iniciar el passat dijous 9 de desembre i que s’allargarà fins al dia 18 amb la intenció de recollir menjar per les famílies necessitades i usuàries de Càritas l’Espluga.

Aquesta recollida és exclusiva per l’entitat municipal, de tal manera que tots els aliments recollits seran donats a persones del municipi. Es pot col·laborar comprant aliments o objectes en les botigues participants en el projecte, les quals comptaran amb el cartell publicitari de la campanya als seus establiments.

Enguany, però, s’han organitzat dos nous mètodes per animar a la ciutadania, com les donacions a través del compte ES04-2100-9046-9802-0001-0199, o a través del Bizum 01749 i la compra de talonaris amb valor de 3 euros als establiments on es venen productes frescos o del dia. D’aquesta manera Càritas Espluga bescanviarà els vals per aliments de caducitat limitada en el moment que els necessiti.

ÀUDIO: La secretaria de Càritas Espluga, Pilar Garrell, explica l’ús dels talonaris

Des de Càritas l’Espluga han posat èmfasis en certs aliments que no se solen cobrir com els fruits secs, xocolata, farinetes infantils, bolquers, tovalloletes, productes d’higiene i sabó de rentar roba, entre d’altres.

ÀUDIO: La regidora d’Acció Social de l’Espluga, Anna Garcia, repassa els aliments més necessaris

Supera les donacions del 2021

L’any passat Entitats i Càritas es van marcar el repte de superar els 2.020kg de menjar recollit, una xifra que es va superar amb èxit. Enguany es preveu superar amb facilitat aquest número i sobretot s’espera poder cobrir amb aquesta recollida les necessitats de 25 famílies que arran de la pandèmia es troben amb problemes de subsistència al municipi.

Des de Càritas l’Espluga també animen a aquelles persones en una situació complicada a contactar amb els serveis socials del Consell Comarcal, des d’on s’estudiarà el cas i se’ls posarà en contacte amb Càritas per poder rebre l’ajut necessari.

ÀUDIO: Les membres de Càritas l’Espluga, Pilar Garrell i Maria Rosa de la Morena, destaquen la necessitat de demanar ajuda als serveis socials