Oliveres de VImbodí i Poblet afectades pel temporal Filomena del gener (Imatge: Pep Morató)

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha destinat un total d’1.012.833,32 d’euros en ajuts a les explotacions agràries d’olivera afectades pel temporal Filomena dels dies 9 i 10 de gener de 2021. L’objectiu d’aquesta convocatòria d’ajuts minimis és compensar les actuacions dutes a terme per recuperar el potencial productiu dels arbres en aquells recintes amb un grau d’afectació superior al 30%.

A la convocatòria es van presentar 3 sol·licituds de la Conca de Barberà amb 93,48 hectàrees de superfície afectada, les tres sol·licituds han estat aprovades per un import total de 37.840,44 euros, tot i això, la superfície concedida només ha estat de 50,28 hectàrees.

Per determinar el grau d’afectació, tècnics del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural van valorar sobre el terreny el total de recintes sol·licitats. També es van tenir en compte les fotografies presentades per les persones sol·licitants a través de FotoDUN, l’app mòbil per enviar fotografies geoetiquetades com a suport a la Declaració Agrària (DUN). Els imports en euros màxims per hectàrea afectada s’han calculat d’acord amb el tipus d’explotació i el grau d’afectació.