La setmana passada es va firmar un nou conveni per un contracte de lloguer social per acollir 5 joves sense llar. Fa un any que l’ONG Centre Cultural Imaginari ja va començar aquest projecte a Santa Coloma de Queralt amb un pis social on ja es van instal·lar cinc persones. Ara, gràcies a aquest nou conveni, l’Associació compta amb dos pisos per acollir joves migrants no acompanyats.

Aquests lloguers es faran a través del projecte de Llar-Escola de Vida, encapçalat per Kiku Mistu i Amai Vecino que té la funció d’acompanyar en el creixement vital i formatiu dels joves que hi resideixen. D’aquesta manera els joves no només s’integraran a la comunitat sinó que també ho faran laboral i culturalment amb estudis impartits des de la pròpia escola, la realització de feines per remodelar i adaptar els pisos i altres estudis i treballs externs complementaris.

El projecte Llar-Escola de Vida és totalment privat, sense afany de lucre i no rep cap ajuda econòmica per part de l’ajuntament de Santa Coloma ni de cap altra institució. L’Ajuntament, però, ha donat suport al projecte i ha donat les màximes facilitats per a engegar-lo. Part d’aquest suport consisteix en el fet que el consistori ha posat un pis de la seva propietat a disposició del projecte amb un lloguer social, i ara l’Ajuntament és l’arrendatari de l’altre pis.