Les festes de Nadal ja s’han inaugurat oficialment a l’Espluga de Francolí. Ho han fet aquesta tarda amb l’encesa de llums habitual que aquest any ha comptat amb un canvi d’ubicació, desplaçant l’inici de les festes al Passeig Lluís Companys. El pessebre de la urbanització Carreras s’ha il·luminat per complet per donar la benvinguda a la temporada de Nadal. Els Gegants i Nans de l’Espluga ho han celebrat també amb una ballada amb cançons dels Grallers del municipi.

A diferència de l’any anterior, s’ha pogut recuperar el públic i la benvinguda al Nadal ha tornat a ser un acte de celebració al municipi. Els protagonistes han estat quatre nens i nenes de P5 les escoles Matí Poch i Vedruna que han pitjat el botó de l’enllumenat. L’acte ha estat conduït per les presentadores del programa de l’EFMR ‘Xerrar va Bé’, Dulci Álvaro i Rosa Salvadó. També hi eren presents l’Associació Cultural Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga de Francolí i les autoritats municipals.

Una cinquantena d’activitats per celebrar el Nadal

L’Espluga ha recuperat enguany una cinquantena d’actes per les festes de Nadal. Gràcies a la situació actual i l’extensió de la vacuna enguany es tornarà a celebrar la Cavalcada de Reis pels carrers del municipi. També es podrà fer la festa de Cap d’Any, però enguany estarà organitzada pels Armats de l’Espluga, en un format més senzill i econòmic que edicions anteriors. Les festes acabaran el 8 de gener amb l’espectacle del Mac Lari.