Després d’un augment en el nombre d’aturats a la comarca, la xifra ha tornat a anar a la baixa aquest mes de novembre, ho fa amb 34 persones menys a l’atur, el que fa situar el nombre de persones sense feina a la Conca de Barberà en 807. Cal tenir en compte que el mes passat es tancava amb 841 aturats, per tant, 14 persones més sense feina.

Si es compara la xifra d’aquest novembre amb la del mateix mes del 2020 la situació canvia substancialment amb 135 aturats menys. L’evolució positiva de la malaltia i l’augment de la vacunació han repercutit positivament en el nombre d’aturats, ja que durant la tardor de l’any passat ens trobàvem en plena segona onada, el que va obligar a tancar establiments i imposar noves restriccions.

Si mirem com ha canviat la situació en cada municipi de la comarca, destaca la situació de l’Espluga de Francolí, on 19 persones han trobat feina. La resta de pobles amb una situació positiva són: Santa Coloma de Queralt (-7), Sarral (-7), Montblanc (-6), Les Piles (-3) i Savallà del Comptat (-1). En canvi el nombre d’aturats augmenta a Pira (+5), Solivella (+3) i Vilanova de Prades (+1).

L’atur a Catalunya, a la baixa per novè mes consecutiu

L’atur registrat a Catalunya baixa per novè més consecutiu i cau en 8.138 persones al novembre, un 2,15% menys que a l’octubre. En total, hi ha 369.822 catalans desocupats, una reducció del 23,71% respecte a novembre del 2020, en plena segona onada, i que suposa 114.926 persones menys a les llistes de l’atur. El gruix de desocupats és un 5% inferior a la del mateix mes del 2019, quan n’hi havia més de 390.000.