Amb el Nadal ben a prop i les portes del pont de desembre, l’oferta cultural s’ha multiplicat a la comarca. És el cas del Museu de la Vida Rural (MVR) que del 5 de desembre al 8 de gener ha preparat una dotzena d’activitats d’entre les quals destaquen els concerts, les visites guiades i la nova ludoteca del Museu, un espai de lectura i joc autònom que estarà obert al públic l’horari d’obertura habitual. 

Coincidint amb el pont de desembre, el diumenge 5 hi haurà una nova edició de la proposta singular ‘Esperit de vi’, una experiència per endinsar-nos en la història vitivinícola de Catalunya i de la Conca de Barberà a través del patrimoni cultural i descobrir com el cultiu de la vinya ha transformat la comarca fins als nostres dies. Serà de 2/4 d’11 a 2/4 de 2 i cal inscripció prèvia. 

Al llarg d’aquests dies, també s’han programat visites guiades al museu: El dimarts 7 de desembre al matí, el psicòleg Adrià Cabestany encapçalarà una visita al museu adreçada a adults que inclourà una sessió de meditació i música. En la mateixa línia es desenvoluparà l’activitat ‘Conèixer i compartir el Nadal d’abans i el d’ara’ que Ariadna Casas farà el 24 de desembre, però en aquest cas pensada per a famílies, en què es podrà gaudir de la Sala Traité i la col·lecció de pessebres del Museu.

El Museu de la Vida Rural inaugura una nova ludoteca (Imatge: Cedida)

Una nova ludoteca al Museu de la Vida Rural

El dissabte 18 serà el dia amb més activitats, entre les quals destaca la inauguració de la nova ludoteca del Museu de la Vida Rural. A les 2/4 d’11 hi haurà la presentació del nou espai lúdic a càrrec de la directora, Gemma Carbó. Un espai de lectura i joc autònom pensat per a famílies, i obert al públic de manera lliure i que estarà obert fins al 5 de gener. A partir de les 2/4 DE 10, s’oferirà un concert de Nadal de l’EMME amb el conjunt instrumental infantil i el Cor 2 i un de l’Stromboli Jazz Band, amb swing, dixieland i jazz popular.

També el dissabte 18, es farà l’activitat ‘El tió ens explica els secrets del bosc’, que es repetirà el 23 de desembre. Adreçada al públic familiar i vinculada a la tradició del tió, els participants podran gaudir d’una visita ben especial tot cercant el tió per les sales del museu. D’altra banda, els dissabtes 11 i 18, Còdol Educació farà una visita guiada a l’exposició ‘Arqueologies del paisatge’.

Per la majoria d’activitats es necessita inscripció prèvia que es pot fer a través de la pàgina web del museu, on també es pot consultar tota la programació nadalenca detallada. Totes les activitats es desenvoluparan seguint els protocols sanitaris corresponents a causa de la COVID-19.