Fa mig any que la Germandat de la Santíssima Trinitat va recuperar l’activitat a l’ermita. L’èxit de visitants en aquests últims mesos ha fet que s’organitzi un programa de Nadal complet per celebrar la recuperació de l’indret. L’acollida en els últims mesos ha permès prolongar el conveni que s’havia fet amb l’Arquebisbat de Tarragona per cedir l’ús de l’ermita a l’entitat. Un conveni que, s’espera, es pugui ampliar de cara a l’any vinent.

Gràcies a l’embranzida dels últims mesos, la Germandat de la Santíssima Trinitat ja ha impulsat noves propostes de cara al 2022. Es preveu organitzar diverses obres de vila que consten d’un projecte de voluntariat per executar diverses tasques pendents a la zona. La primera crida de voluntaris es farà el proper 15 de gener i es preveu iniciar projectes com la recuperació de la zona de barbacoes, la neteja de l’entorn i la recuperació de la cova al costat de la capella que es troba en perill d’ensorrament.

ÀUDIO: El president de la Germandat de la Santíssima Trinitat, Xavier Morgades, explica els projectes d’obra de vila

Una altra de les accions que s’espera impulsar durant el 2022 és fer realitat el projecte d’inserció laboral per persones amb diversitat funcional que la nova junta va presentar en el moment de la seva formació. D’aquesta manera persones amb diversitat funcional que actualment ja fan de voluntaris a l’ermita hi podran treballar de forma regulada. Aquesta acció es troba en procés d’execució, ja que comporta diversos tràmits administratius de llarga durada.

ÀUDIO: La secretaria de la Germandat de la Santíssima Trinitat, Núria Giné, explica les dificultats per completar el projecte d’inserció laboral

El Nadal arriba a l’ermita de la Santíssima Trinitat

El Nadal també estarà present a l’ermita de la Santíssima Trinitat amb diverses activitats durant el mes de desembre. El 3 de desembre hi haurà un taller d’ornamentació a l’antic institut Joan Amigó, el 5 de desembre un concert de Nadal amb el tenor Raül Poblet, els guitarristes Òscar Olivé i Toni Sánchez i el contrabaixista Anton Florenza. El 12 de desembre s’inaugurarà un pessebre a la capella de l’Àngel i es decorarà l’arbre de Nadal, tot acompanyat de coca i xocolata. El 19 de desembre, que serà l’últim dia d’obertura abans de Nadal, es clourà la temporada amb un concert de la coral espluguina.