El servei de turisme del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, amb la col·laboració del celler Vinícola de Sarral – Cava Portell van organitzar aquest dilluns 29 de novembre una visita guiada al celler modernista per agents turístics públics i privats de la comarca. Amb aquesta acció a través de  la Xarxa de Turisme Sostenible de la Conca de Barberà – XatsConca es vol promoure que els professionals del sector turístic coneguin els atractius de la Conca de Barberà per a la seva promoció i comercialització.

La visita al celler va començar amb un tast de vi d’agulla, un dels més representatius de la cooperativa. La visita va continuar amb un recorregut pel celler modernista, tot descobrint la història del celler cooperatiu, que té els seus orígens l’any 1907 i que és el primer productor mundial de vins i caves elaborats amb la varietat trepat, autòctona de la Conca de Barberà i, també, és dels pocs cellers que encara elaboren vi en les tines centenàries. La visita va seguir a l’exterior amb un tast de vi rosat trepat entre les vinyes de trepat i el carrer Trepat. L’activitat va finalitzar amb la visita a les caves on fermenta i descansa el cava reserva i gran reserva.

Les sortides de familiarització per la comarca són una iniciativa dels membres de XatsConca i van sorgir de la Jornada de Networking celebrada el passat mes de maig. Estan adreçades als professionals del sector i són fonamentals per a la comercialització turística. Així, tenen per objectiu difondre les activitats i propostes turístiques de la comarca entre tots els agents, per tal que puguin oferir als visitants i clients dels seus establiments, la informació més personalitzada.

Visita dels agents turístics de la Conca al celler modernista de Sarral (Imatge: Cedida)