Aquest divendres al vespre va tenir lloc al Pati del Castell de Torredembarra l’acte de lliurament del XXXIV Premi de Periodisme Mañé i Flaquer, que organitza l’Ajuntament de Torredembarra, a través de la Regidoria de Cultura, i la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, amb Repsol com a patrocinador principal i la col·laboració del Port de Tarragona.

El treball guanyador de la modalitat de Periodisme Turístic (en què hi han participat 53 treballs) ha estat la producció audiovisual “3.450 km, de Montblanc al món”, dirigida per David Aymerich. Es tracta d’un documental sobre els viatges arreu del món i les vicissituds viscudes per l’aventurer montblanquí Adrià Gutiérrez. En part rodat en primera persona i combinat amb entrevistes dutes a terme a Suïssa, on viu Gutiérrez, “3.450 km, de Montblanc al món” és una producció audiovisual diferent, que més enllà de la vivència personal, mostra “la possibilitat de fer un altre tipus de turisme, on la natura i la sostenibilitat són possibles en un món que lluita contra l’emergència climàtica”, segons han ressaltat els membres del jurat. La dotació és de 6.000 euros i el compromís de l’Ajuntament de Torredembarra d’encarregar al guanyador/a un treball periodístic remunerat sobre la vila per ser publicat en un mitjà de comunicació d’àmbit català.

En Mañé i Flaquer en persona, interpretat per l’actor Eloi Isern, va ser l’encarregat de la presentació de la gala. L’acte es va poder seguir en directe per Ona La Torre, emissora municipal de Torredembarra, i TAC12, la televisió pública del Camp de Tarragona.