L’església del Monestir de Poblet es troba en obres des d’inici de mes per conservar la volta de la nau central de la basílica. El projecte es va iniciar després que el mes de febrer es produís un petit despreniment de part de la cobertura del sostre que va fer palès la necessitat d’una reparació d’urgència.

ÀUDIO: L’abat del Monestir de Poblet, Octavi Vilà, explica el procés d’obres

Després d’una revisió del sostre es va detectar que les grapes de ferro que s’havien col·locat al creuer de l’església durant els anys 40 s’havien oxidat i això estava fent que el morter i guix de la recoberta s’acabés desprenent. L’actuació principal que s’està completant consta d’un sanejament de la zona, una impressió de les grapes amb producte antioxidant i recobrir les zones afectades amb pintura per evitar noves caigudes del sostre.

ÀUDIO: La restauradora de l’art Elena Urueña parla de procés que s’està seguint

Els treballs són finançats pel Ministeri de Cultura, amb l’ajuda tècnica de la Diputació de Tarragona, que aporta els arquitectes. El pressupost és de 108.145,32 euros i a part dels treballs a la nau central, s’està netejant i sanejant les cobertes, conversant la gelosia de fusta del campanar i millorant l’enllumenat del presbiteri i el creuer.

L’actuació té una durada de 25 dies hàbils i es preveu que estigui acabada per la missa de Nadal, ja que de moment els oficis s’han traslladat a un dels antics dormitoris del Monestir.