L’Espluga de Francolí es troba a punt de regular la plaça de secretari-interventor, almenys durant dos anys. En els últims mesos s’ha dut a terme un concurs estatal a través del qual el Ministeri d’Hisenda i Funció Pública ha aprovat la plaça a 110 nous secretaris-interventors habilitats a nivell estatal que es distribuiran per tot el país, entre ells, un a l’Espluga de Francolí.

En total i segons ha explicat el batlle del municipi, Josep Maria Vidal, al programa de ‘L’Ajuntament a Casa’ de l’EFMR, tres de les persones concursants s’han posat en contacte amb el consistori i han elegit el municipi com a primera, segona o tercera opció. Les puntuacions preliminars ja s’han fet públiques al Bulletí Oficial de l’Estat i, si no hi ha variacions, l’Espluga comptarà amb un nou secretari-interventor en menys d’un mes. Una plaça que quedarà coberta per un període inicial de dos anys.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, destaca el procés actual

Cal recordar que l’actual secretari-interventor del municipi es troba de baixa des de fa mesos. En aquest sentit, l’alcalde lamentava que aquest és el setè canvi en secretaria que pateix el municipi en tres anys, el que ha fet endarrerir l’aprovació de diversos projectes així com els canvis que han patit els tràmits amb cadascun dels nous secretaris.

L’equip de govern ha destacat a l’EFMR la necessitat de tornar a comptar amb aquesta figura, ja que actualment l’Ajuntament es troba saturat havent d’assumir totes les tasques d’aquest departament, que es troba en situació intermitent des de fa anys. Josep Maria Vidal aprofitava l’entrevista d’aquest diumenge per agrair el sobreesforç del personal d’administració.

ÀUDIO: Josep Maria Vidal parla de la situació que ha viscut l’Ajuntament els últims anys