A partir d’aquest vespre tornarà la normalitat a les aixetes de l’Espluga de Francolí. Després de setmanes amb talls intermitents cada nit a causa de la falta d’aigua als aqüífers dels quals s’abasteix el municipi, la mesura restrictiva s’ha donat per finalitzada aquest dimecres 24 de novembre, gràcies a les pluges dels últims dies.

Actualment, els dipòsits municipals es troben a prop del llindar del 100% de la seva capacitat i, a més, els aqüífers segueixen el seu període de recuperació, el que es tradueix en un relaxament de les mesures adoptades fins al moment.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, parla de la fi de les restriccions

Tot i això, poden continuar els talls diürns en diversos carrers del municipi per detectar fuites d’aigua que s’han anat descobrint durant les restriccions, moment en què es va aprofitar els talls nocturns per fer comprovacions de les canonades de tot el municipi.

Recordem que els talls van començar el passat 15 d’octubre i s’han mantingut vigents fins ara. També s’ha comptat amb l’aportació d’aigua de Montblanc en camions cisterna, una mesura que s’ha anat mantenint en major o menor mesura per assegurar les reserves d’aigua. El consistori ha volgut agrair en un comunicat l’ajuda prestada per l’Ajuntament de Montblanc i Aigües de Montblanc, així com a l’Ajuntament municipal, les empreses i la ciutadania de l’Espluga de Francolí.