L’empresa de supermercats preveu augmentar la seva presència al territori aprofitant la creació d’un nou centre logístic a Montblanc. El creixement de Bonpreu al sud del país també passaria per obrir nous punts de venda, un dels quals a la capital de la comarca. El responsable de relacions externes del grup, Josep Castany, ha reconegut l’interès en una entrevista a l’Informatiu Conca de Barberà de l’EFMR. “A Montblanc, si tenim aquesta central logística, per descomptat que hi tenim tot l’interès, haurem de trobar la ubicació adequada i que sigui idònia, però evidentment que tenim moltes ganes de ser-hi presents”, ha expressat Castany.

ÀUDIO | Entrevista a Josep Castany, cap de l’àrea de relacions externes de Bonpreu

Es necessitaran perfils qualificats

Ciutat Logística dels Hostalets de Balenyà (Imatge: Grup Bon Preu)

Encara que el projecte del centre logístic es troba en una fase incipient, les primeres estimacions del personal necessari apunten cap als 470 llocs de treball. Josep Castany ha concretat que aquest volum de treballadors seran de l’àmbit de la logística i no s’hi sumen els transportistes, que es comptabilitzen a banda. En aquest sentit, defineix que els perfils seran diferents i remarca que hauran de ser qualificats perquè la logística cada vegada està més tecnificada i, per això, fan falta persones amb coneixements en informàtica o mecatrònica, ja que ha guanyat pes l’automatització dels processos.

Bonpreu ha decidit ubicar-se al futur polígon LOGIS Montblanc perquè considera que és un emplaçament clau, a mig camí entre Lleida i Tarragona, i que permetrà complementar la central que la companyia té a Osona. També destaquen que les comunicacions del futur espai logístic han estat determinants per a l’elecció. Tindrà enllaç directe amb la A-27 quan finalitzi el projecte de connexió amb el túnel del Coll de Lilla, l’AP-2, l’N-240 o la C-14. A més, si es desenvolupa com està previst, el polígon de CIMALSA tindrà una terminal ferroviària.

1 COMENTARI

  1. Seria interessant instalacions a Bonpreu Esclat a la Conca i així desplaçar el poca-vergonyes de Mercadona que no fan ni país i són solidaris ni ajuden a res a la comarca

Comments are closed.