Els dies 20 i 21 de novembre la visita a les instal·lacions de la Fassina Balanyà serà gratuïta per a tothom. L’horari de dissabte dia 20 és de 2/4 d’11 a 2/4 de 2 i de 4 a 6 de la tarda, i el de diumenge 21 de novembre de 2/4 d’11 a 2/4 de 2. La jornada de portes obertes està inclosa dins les activitats de la Setmana de la Ciència. 

En la primera part de la visita, es copsarà la importància que va tenir la producció d’aiguardent en la revolució industrial a Catalunya, que va permetre un desenvolupament accelerat del teixit industrial. Posteriorment, en l’antiga fàbrica d’aiguardent es podrà conèixer el funcionament d’una destil·leria del segle XIX on es descobrirà quins eren els processos productius, les eines i la maquinària que s’utilitzava per obtenir aiguardent de brisa, així com subproductes dels seus derivats.

La visita a la Fassina Balanyà s’acabarà amb una destil·lació en directe i una degustació de licors. A més, hi ha la possibilitat de comprar aquests licors artesans amb el nom “Esperit de Fassina” a la mateixa oficina de recepció.

Enguany la Setmana de la Ciència se centrarà en el tema de la sostenibilitat amb motiu de la celebració de l’Any Internacional de l’Economia Creativa per al Desenvolupament Sostenible, de l’Any internacional de les Fruites i Verdures, de l’Any Europeu del Ferrocarril i del Centenari de Naixement del Servei Meteorològic de Catalunya.