El nombre d’atencions per violència masclista s’han incrementat a la comarca passant de 19 casos el 2020 a 30 durant el transcurs d’aquest 2021. Aquestes són les xifres registrades al Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de la Conca de Barberà des d’on destaquen que l’augment es deu en part a la Covid-19, ja que durant l’època de confinament moltes víctimes no van poder contactar amb el servei i la situació viscuda va fer disminuir la visibilitat dels casos d’aquestes característiques.

ÀUDIO: La membre del SIAD, Marta Ollé, destaca la situació durant el confinament

En total, durant el 2020 es van atendre per diversos serveis 518 persones al transcurs dels quatre trimestres de l’any, en aquest cas la xifra disminueix significativament durant el 2021 amb 285 visites completades, tot i que encara poden augmentar de cara a finals d’any. Si es destrien el nombre de dones ateses pel SIAD durant el 2020 aquestes van ser 106. i a falta d’un mes per acabar l’any. el nombre d’ateses ja s’ha superat aquest 2021 amb 120 dones. Cal destacar que en aquest cas no són només atencions per violència masclista sinó tot tipus de serveis psicològics, socials i informatius.

Una programació especial per revindicar la jornada

El SIAD de la Conca de Barberà ha iniciat l’organització de diversos actes per reivindicar el proper 25N com el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. Els actes començaran a les 6 de la tarda a la sala noble del Consell Comarcal amb uns parlaments per part de la presidenta del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Carme Pallàs, la directora territorial del Departament d’Igualtat i Feminisme de la Generalitat, Eva Ferran i la delegada territorial del Govern de la Generalitat a Tarragona, Teresa Pallarès. Seguidament, es farà la lectura del manifest per part de Josep Ardila i Jordina Moix i es representarà l’espectacle de dansa ‘Invisibles’ de la ballarina espluguina Jèssica Estadella. La jornada acabarà amb una xerrada sobre ‘Violència Masclista, Una mirada sobre l’agressor‘ a càrrec de la Dra. Elena Garrido. Per participar en els actes és necessària inscripció prèvia.

A banda, també es podran visualitzar diversos vídeos al canal de Youtube del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, com un curtmetratge anomenat ‘Un cop de mà et pot canviar la vida’ o diversos contes explicats amb perspectiva de gènere i dirigits a nens de diverses edats.