L’empresa Bonpreu Esclat s’instal·larà al LOGIS Montblanc a finals de l’any vinent, convertint-se en la inversió empresarial més rellevant dels últims anys a la Conca de Barberà i generant mig miler de llocs de treball de forma directa. Aquest nou centre logístic tindrà una dimensió de 188.519 m2, provinent de dues parcel·les del LOGIS Montblanc que van sortir a subhasta recentment.

ÀUDIO: El vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, parla del nou centre de Bonpreu Esclat a Montblanc

Les obres s’iniciaran a l’estiu de l’any vinent i s’espera poder començar el 2023 amb aquest nou centre en actiu. La companyia ha invertit 48 milions d’euros en la compra del sòl i s’hi afegiran 15 milions més per urbanitzar els terrenys. A més el centre logístic s’alimentarà amb un parc fotovoltaic de 33 hectàrees que generarà 20.000 megawatts d’electricitat cada any.

El vicepresident del govern de la Generalitat, Jordi Puigneró, s’ha desplaçat fins a Montblanc per anunciar el nou centre logístic de Bonpreu Esclat (Imatge: Laia Molné)

Des de l’Ajuntament de Montblanc destaquen la importància de generar nous llocs de treball en un territori que es troba en una greu situació de despoblament cada vegada més accentuada. L’alcalde del municipi, Josep Andreu, ha volgut posar èmfasis en la necessitat de generar espais d’aquestes característiques a les comarques d’interiors que viuen situacions similars per impulsar l’economia i l’habitatge a la zona.

ÀUDIO: L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, destaca la importància de generar nous llocs de treball

La implantació d’aquest centre logístic de Bonpreu Esclat a Montblanc donarà servei a les comarques de Tarragona i Lleida. De forma paral·lela a la construcció d’aquest nou centre logístic, CIMALSA també podrà començar a urbanitzar la resta de terrenys del LOGIS.