Imatge de  startap.cat / Ajuntament de Santa Coloma de Queralt

El ple municipal del passat mes d’abril va votar per unanimitat l’adhesió del municipi als principis i valors de l’Economia del Bé Comú, el primer ajuntament de Catalunya en fer-ho. Des de llavors, el consistori ha tingut diverses trobades i entrevistes amb la Federació Catalana per l’Economia del Bé Comú, que ha estat analitzant allò que el consistori millor fa i els aspectes a millorar des del punt de vista d’aquesta entitat.

I alguns d’aquests aspectes es van comentar dissabte passat, 13 de novembre, en l’acte institucional d’adhesió als principis de l’Economia del Bé Comú, que va comptar amb la participació de l’alcalde de Santa Coloma, a més de regidors de la resta de grups del consistori, entitats i empreses del municipi i també una representació de la Federació Catalana per l’Economia del Bé Comú.

El nou model pretén redefinir el concepte d’èxit empresarial i econòmic i substituir els paràmetres de mesura monetaris (PIB en el cas dels estats; o benefici, en el cas de les empreses) per paràmetres que mesurin el grau de satisfacció de les persones en l’economia i la societat. Així, la mesura de l’èxit empresarial ha de fer-se tenint en compte els valors humans fonamentals, els factors de qualitat de vida i la satisfacció de les necessitats bàsiques. L’Economia del Bé Comú està basada en quatre valors fonamentals: dignitat humana, solidaritat i justícia social, sostenibilitat mediambiental i transparència i determinació.