El projecte Mutare arribarà a l’Espluga de Francolí en una jornada per trobar respostes creatives als nous reptes socials i culturals del municipi. En aquesta edició celebrada a l’Espluga hi participaran més d’una cinquanta de persones convidades del món de la cultura, l’educació i l’àmbit social.


Des de fa 3 anys, la Fundació Carulla impulsa el projecte Mutare com a espai de diàleg, reflexió i acció sobre com la cultura transforma la societat. Una trobada amb ponències inspiradores, dinàmiques de treball i una enquesta participativa oberta a la ciutadania. L’acte tindrà lloc dissabte 20 de novembre de 2021, de 10 del matí a 2/4 de 2 del migdia, al Museu de la Vida Rural i a la plaça de l’Església de manera paral·lela.

Per una banda, al Museu de la Vida Rural tindrà lloc una sessió de reflexió i cocreació amb agents de diversos àmbits vinculats a cultura, educació i territori. D’altra banda, a la plaça de l’Església, hi haurà una dinàmica de participació oberta a la ciutadania mitjançant la proposta d’enquesta comestible, dirigida per Rawscenography – Espai Reservat. Finalment, els participants a les dues dinàmiques es trobaran a la plaça per conèixer les conclusions de la jornada i identificar punts de confluència.

Celebració d’una jornada anterior de Mutare Territori (Imatge: Cedida)

Aquest és un primer pas per encaminar el projecte de l’Anella Cultural de l’Espluga de Francolí, un projecte que vincularà diferents actius locals i equipaments culturals del municipi per codissenyar un espai de coordinació, intercanvi, experiències, potencials, dinàmiques i accions per la transformació social des de la perspectiva local. L’Anella Cultural comença a caminar amb un primer repte compartit amb el projecte Mutare de la Fundació Carulla: orientar a la xarxa ciutadana, aprofundint en les dificultats que aquesta es troba per accedir a l’oferta cultural i definint estratègies per promoure l’accessibilitat.

La iniciativa neix de la regidoria de Cultura i la Cultural Jordi Francolí, qui encarreguen a la Fundació Carulla, celebrar una jornada de reflexió i acció per treballar el repte de “Com des dels espais i activitats culturals arribem a tothom?”. Aquesta és la quarta edició del Mutare al Territori de la Fundació.