La gira que els vins novells catalans faran per diferents poblacions del país per donar a conèixer els novells de l’anyada 2021 arribarà aquest diumenge a Montblanc per celebrar el seu acte central. Durant la jornada hi seran presents la ‘wine truck’ del novell i 12 cellers catalans que n’elaboren, en reconeixement al pes que té el vi novell a la Conca de Barberà, on es troba el celler més antic en elaborar vi novell a Catalunya, la Vinícola de Sarral.

La ‘wine truck’ estarà instal·lada a la Plaça 1 d’Octubre entre les 11 del matí i les 7 de la tarda i s’hi podran tastar els vins novells dels 12 cellers catalans que formen part de l’agrupació per impulsar aquest producte. Cada copa tindrà un preu de 3 euros. Els vins es podran acompanyar dels formatges de la formatgeria Sant Gil d’Albió, que també hi serà present.

Aquest any hi ha 12 cellers a Catalunya que elaboren aquest vi que s’embotella bon punt ha acabat la fermentació. Es tracta d’una tradició extensa per tot el país, però que destaca especialment a la zona de Tarragona i més concretament a la Conca de Barberà, on hi ha 4 cellers que s’hi dediquen.