Aquest passat mes d’octubre l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí va iniciar l’elaboració d’un cens de locals comercials en desús amb possibilitats d’ubicar-hi un negoci. Amb aquest cens l’Ajuntament podrà posar a disposició una borsa de locals, per a persones emprenedores que busquin locals comercials disponibles al municipi per obrir nous negocis.

L’objectiu d’aquest estudi és donar continuïtat a la trama comercial urbana, augmentant el nombre d’establiments oberts i realçant les possibilitats que ofereixen els locals comercials que actualment estan en desús. El cens forma part de les diferents accions que es duen a terme per millorar el sector comercial del municipi a partir dels resultats de l’estudi de comercial elaborat el passat any.

ÀUDIO: El regidor de Comerç de l’Espluga de Francolí, Enric Mercadé, explica aquest procés

La proposta del cens, que continua la línia de treball i de finançament que atorga la Generalitat de Catalunya, té per objectiu donar continuïtat a l’estudi i projecte d’anàlisi de la situació del comerç, treballat entre el 2020 i 2021, on es va fer un cens genèric, enquestes ciutadanes i entrevistes personalitzades a l’empresariat. Ara a través de l’empresa Blau Advisors Strategic Partners, el municipi treballa en un llistat específic de possibles locals comercials que estiguin en desús, realitzant un buidatge d’informació per conèixer l’estat dels locals i les possibles condicions de lloguer o compra.