L’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga es va reunir recentment en la que ha estat la primera assemblea general des de l’inici de la pandèmia. La Junta General va aprofitar la fita per presentar diverses renovacions per l’associació, les quals s’estaven gestant des de fa temps. Entre les més destacades hi ha la renovació del vestuari de l’entitat i la restauració dels gegants Ponç Hug i Beatriu.

Pel que fa al vestuari, l’associació ha acordat unificar el conjunt que duen grallers, gegantes i portadors de nans que passaran ben aviat a lluir una camisa verda, uns pantalons negres i una faixa també negra. D’aquesta manera es vol donar unitat als diferents elements representatius i als seus portadors.

ÀUDIO: La secretaria de l’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga, Montserrat Montserrat, destaca el nou vestuari

L’altra gran novetat és la celebració de 75è aniversari dels gegants Ponç Hug i Beatriu i dels nanos vells, coincidint amb el 30è aniversari de la recuperació dels Grallers de l’Espluga. Per celebrar-ho s’estan preparant diversos actes de forma conjunta amb l’Ajuntament i s’ha iniciat la restauració dels Gegants Antics del municipi, amb un canvi de vestuari inclòs, per adaptar les figures al personatge històric que representen.

ÀUDIO: La presidenta de l’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga, Mar Gil, parla del canvi de vestuari dels Gegants Antics

Els gegants antics de l’Espluga es restauraran per celebrar el seu 75è aniversari (Imatge: Laia Molné)

Durant l’assemblea també es van presentar els comptes corresponents a dos anys de pràctica aturada i les previsions pel 2022. Així com el calendari d’actuacions de l’any vinent, que s’espera que es pugui ampliar a mesura que millora la situació pandèmica.

Jordi Batet i Rosa Gené deixen els seus càrrecs a la colla

L’Associació es troba actualment en un moment d’impàs després que l’actual cap de colla de la formació, Jordi Batet, fes públic que deixava el càrrec durant l’assemblea general, després de més de 8 anys al capdavant dels Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga. La fins al moment tresorera de l’entitat, Rosa Gené, també va aprofitar l’ocasió per acomiadar-se després de 8 anys encarregada de les gestions econòmics de l’associació.