Els darrers dies, el veïnat del carrer de les Parres i del carrer Castell ha impulsat una recollida de signatures per demanar a l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, que solucioni de manera immediata el tall del carrer Castell que impossibilita el pas dels vehicles per aquest carrer. Un tall vigent des del novembre de 2020 a causa de l’enfonsament de la teulada i a l’espera de l’enderrocament.

La zona va estar tancada al pas de vianants durant més de sis mesos pel suposat perill d’un col·lapse de l’edifici, ara i amb l’enderrocament parcial fet per l’Ajuntament, la via continua tallada en aquest cas pel pas de vehicles el que provoca molèsties als veïns de la zona i dificulta l’arribada de vehicles d’emergència en cas de necessitat.

ÀUDIO: Una de les veïnes que ha impulsat la firma, Marta Montserrat, destaca el malestar dels veïns

El projecte es troba en mans del Consell Comarcal

Des de l’equip de govern expliquen que la proposta d’enderrocament de l’immoble es troba actualment en procés d’aprovació per part del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i que el següent pas serà licitar l’obra i enderrocar l’edifici. La situació s’ha endarrerit, en gran part, per la baixa de l’actual secretari municipal, el que ha retardat tràmits com aquest segons l’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal.

L’alcalde també al·lega que aquest és un edifici municipal des de fa 10 anys que mai ha rebut el manteniment necessari i que aquesta és una conseqüència d’anys de mala gestió. També preveu parlar amb els veïns per explicar la situació actual i el temps que es trigarà a poder reobrir el pas de vehicles a la zona.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga, Josep Maria Vidal, parla de la situació actual

Junts per l’Espluga mostra el seu suport a la recollida de signatures

L’equip de Junts per l’Espluga s’ha sumat a la iniciativa reclamant una solució imminent a un fet que fa més d’un any que dura, destacant que es compta amb uns pressupostos municipals que disposen d’una partida econòmica per dur a terme actuacions com aquesta. L’oposició reclama que són més de 125 veïns és que han format aquesta petició i esperen que serveixi perquè l’equip de govern solucioni de forma definitiva aquest problema.

ÀUDIO: El membre de Junts per l’Espluga Jordi Torre, es pregunta per què l’equip de govern no desencalla els tràmits