La Generalitat de Catalunya ha presentat aquesta setmana els pressupostos del 2022, que encara poden patir modificacions a causa de les negociacions necessàries per aprovar-los. Valorats pel conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, com els pressupostos “més expansius de la història de la Generalitat” es preveuen destinar 38.139 milions en inversions, 5.618 milions més que el 2020. 226 milions es destinaran al Camp de Tarragona, molt per sobre dels 48,9 milions de l’exercici anterior.

D’aquesta quantitat, quasi 4 milions (3.997.514,32 €) es destinaran a la Conca de Barberà. Una inversió superior a l’exercici de 2020 amb 2,82 milions. En realitat la inversió a la Conca de Barberà puja després d’anys a la baixa, l’any 2007 la xifra superava els 10 milions, quantitat que es va anar reduint els anys següents i que va tornar a l’alça al 2010 amb quasi 10 milions de nou. A partir d’aquí les inversions a la comarca van decaure en picat amb no més de 2,5 milions l’any 2011, mig milió al 2014 i xifres similars durant els següents anys.

Els LOGIS Montblanc i les carreteres comarcals s’emporten gran part del pressupost

Entre les inversions més destacades de la comarca de cara al 2022 es troba l’actuació destinada al LOGIS Montblanc amb 900.000 euros, una xifra que augmentarà els anys següents amb 4 milions al 2023 i 10 milions durant el 2024. L’altra gran inversió, amb més de 2 milions durant l’any 2022, és destinada a les carreteres comarcals, amb diverses modificacions per millorar la circulació, manteniment de les vies i senyalització d’aquestes.

Altres projectes inclosos als pressupostos són la realització de diversos treballs forestals per millorar la prevenció d’incendis, la continuïtat de les obres de restauració al Castell de Barberà de la Conca, l’arribada de Fibra Òptica a Montblanc i la neteja de la llera del Francolí per part de l’Agència Catalana de l’Aigua.