L’Espluga de Francolí fa augmentar de manera accelerada el ris de rebrot a la comarca. Actualment el municipi acumula 233 punts de risc de rebrot, una xifra elevada però que es tradueix en quatre persones infectades actualment, tres d’elles membres de la mateixa família.

Des de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Montblanc descarten la possibilitat d’un brot massiu perquè els símptomes ja s’haguessin manifestat en altres persones i perquè la vacunació ajuda a frenar els contagis.

Actualment el total de casos actius a la comarca és de 6, entre ells quatre a l’Espluga, i el risc de rebrot a la Conca de Barberà és de 65 punts, 7 per sobre que l’últim recompte. En xifres globals, fins al moment la comarca acumula 2.068 casos de contagis i 35 defuncions, un número que fa mesos que està estancat.

Pel que fa a la vacunació, ja han rebut la pauta completa 15.102 persones i en els últims mesos s’ha aplicat una dosi de reforç a 754 veïns, entre els quals es troben els majors de 70 anys i aquelles persones ingressades a les residències de la comarca.