Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient de la Regió Policial Camp de Tarragona van denunciar dissabte passat un veí d’Aguiló, població del municipi de Santa Coloma de Queralt que tenia emmagatzemades tres tones i mitja de pinyes.

A finals del passat mes d’octubre, els mossos d’esquadra de la comissaria de Montblanc van rebre l’avís d’una gran quantitat de pinyes dipositades dins d’una nau ubicada en una propietat privada. Aquest fet els va cridar l’atenció atès que el període de recol·lecció del pi pinyer està establert actualment entre l’1 de novembre i el 15 de maig.

La Unitat Regional de Medi Ambient va iniciar una investigació que va permetre identificar al presumpte autor d’una recol·lecció il·legal, el qual s’enfronta ara a un expedient sancionador que pot arribar fins als 600 euros. Així mateix, el denunciat podria haver d’abonar el doble de l’import del benefici que hagués obtingut amb la seva venda.