El Museu de la Vida Rural (MVR) de la Fundació Carulla compta des del passat mes d’octubre amb una signoguia per tal de facilitar la visita a les diferents sales del museu a persones amb dificultat auditiva. És un projecte que s’ha desenvolupat amb l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural gràcies a la iniciativa VisitMuseum.

La signoguia té un format audiovisual i a través d’un conte explicat en llenguatge de signes, el visitant pot anar seguint el mateix relat en què es basa ‘La capsa de l’àvia’, un altre recurs educatiu de l’MVR. S’explica el descobriment que fa la Marta dels escrits i records que la seva àvia conservava en una antiga capsa de carquinyolis; en aquest cas a través d’onze càpsules audiovisuals. 

Per fer la visita amb la signoguia, el visitant pot descarregar-se l’app Visitmuseum abans de la visita o en arribar a l’MVR, on hi ha zones wifi. També es pot consultar a través de la pàgina web. Aquest nou recurs se suma a l’audioguia que es pot trobar en català, castellà, anglès i francès.  

L’objectiu d’aquest servei gratuït és fer més accessible el patrimoni que conserva el Museu de la Vida Rural, en aquest cas a les persones sordes. A més, l’MVR forma part d’Apropa Cultura, una iniciativa que treballa per millorar la vida de les persones en situació en risc d’exclusió social o amb discapacitat a través de la cultura.