Durant el passat cap de setmana es va celebrar en dues jornades un fòrum pensat perquè els joves de l’Espluga de Francolí poguessin donar la seva opinió sobre diversos temes del seu interès. Cadascuna de les sessions va comptar únicament amb tres participants, el que fa plantejar a l’Ajuntament altres vies per arribar als joves del municipi.

ÀUDIO: La regidora de Joventut, Aida Morgades, parla del Fòrum Jove del passat cap de setmana

Les sessions es van dividir en una primera el divendres 5 de novembre per a nois i noies d’entre 14 i 18 anys i una segona el 6 de novembre per a joves d’entre 19 i 30 anys amb la participació de l’alcalde Josep Maria Vidal i el regidor de Cultura Enric Mercadé. Els fòrums es van dur a terme tot i la baixa participació rebuda i els integrants van donar la seva opinió sobre diversos temes com festes, joventut, treball i transport.

Actualment el consistori es planteja fer una nova acció, en aquest cas una enquesta dirigida a tots els joves d’entre 14 i 30 anys, ja que l’escassa participació del fòrum no va permetre poder crear una imatge real de les preocupacions dels joves del municipi i les seves idees per dinamitzar l’Espluga.