El Paratge Natural d’Interès Nacional (PNIN) de Poblet se situa a mitjans de la temporada de tardor amb xifres similars i inclús superiors en números globals que l’any anterior. Durant el 2020 va destacar el nombre de persones que visitaven l’itinerari micològic sobretot en l’època d’estiu, fora de la temporada habitual. Enguany s’ha recuperat certa normalitat, però el nombre de visitants ha continuat sent elevat, a més l’any 2020 es va confinar la població de nou durant el mes de novembre, motiu que fa decaure la xifra global.

D’aquesta manera durant el pont d’octubre d’aquest 2021 s’han comptabilitzat 242 persones al punt d’informació de la Roca de l’Abella, punt de partida de l’itinerari Micològic i durant el pont de novembre la xifra va ser de 155 persones. L’any anterior la xifra d’aquesta temporada pujava fins a les 400 persones, però el tancament del mes de novembre va fer reduir les xifres finals.

ÀUDIO: La directora del PNIN Poblet, Ester Trullols, destaca que l’itinerari Micològic continua sent el més visitat

Un nombre elevat de visitant acudeix a la Roca de l’Abella per fer l’itinerari Micològic durant el pont de novembre (Imatge: Pep Morató)

Tot i que no s’ha viscut un col·lapse a la zona com va passar l’any anterior sí que ha estat necessari derivar al públic de l’itinerari Micològic a altres activitats com visitar la Font de la Magnèsia o l’Ermita de la Santíssima Trinitat demanat que tornessin a la tarda per evitar la massificació de la temporada passada.

En general, al punt d’atenció de la Font de la Magnèsia s’ha rebut un públic adult, en parelles o amics i a la Roca de l’Abella un públic familiar per visitar l’itinerari Micològic. A més gran part dels visitants eren provinents de la demarcació de Tarragona, però durant els dies de pont també ha destacat el nombre d’assistents d’altres comarques catalanes.

ÀUDIO: Ester Trullols parla de l’origen dels visitants