La Conca de Barberà ha tornat a l’estabilitat després d’unes setmanes convulses en què el risc de rebrot s’havia descontrolat, arribant a superar els 1.000 punts. Actualment són 27 punts, el que fa col·locar l’indicador en un risc baix, situació en la qual només es troben 9 comarques de tota Catalunya.

En global, la variació en l’última setmana ha estat positiva reduint més de 30 punts i passant d’un risc moderat a baix. Durant aquests dies s’han fet 369 proves PCR i 123 Tests d’Antígens dels quals només ha donat positiu un 0,71%. Destaca també la mitjana d’edat dels afectats, que és de 51 anys, quan la majoria de comarques catalanes té una mitjana inferior situada en els 20 i 40 anys.

Pel que fa a les vacunes administratives, el nombre d’immunitzats ascendeix ja fins al 84,8% de la població total i el 76% de la població major de 12 anys. Unes xifres que van a l’alça si es té en compte la tercera dosi que han rebut les residències de gen gran i que estan rebent en les últimes setmanes els majors de 70 i 60 anys, de forma conjunta amb la vacuna de la grip.