L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí ha traslladat al Departament de Territori de la Generalitat un seguit d’actuacions per millorar la seguretat de l’Avinguda Catalunya, una de les vies més transitades del municipi. En una reunió aquesta mateixa setmana, el govern local ha plantejat 15 intervencions pensades, principalment, per millorar la seguretat pels vianants i reduir la velocitat dels vehicles. 

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, parla de la necessitat d’aquests canvis

Entre les principals actuacions dissenyades es troba la col·locació de diversos passos de vianants en punts estratègics, l’aplicació de passos elevats en punts concrets de l’Avinguda o la utilització d’un radar amb finalitat pedagògica per evitar un accés de velocitat. D’altra banda, just davant del camí de la Font Major es creu convenien millorar el drenatge de la carretera, ja que els dies de pluja s’hi acumula l’aigua. 

ÀUDIO: Josep Maria Vidal detalla els principals canvis de la via

Totes aquestes peticions deriven del pla de mobilitat que treballa l’Ajuntament i amb el qual s’ha estudiat la intensitat de circulació de l’Avinguda Catalunya. Alhora, el govern explica que també ha inclòs algunes demandes del veïnat. Actuacions amb la que es vol reduir el pas accelerat de vehicles en una zona urbana que ha ocasionat algun accident en els últims mesos.