El ple de l’Ajuntament de Montblanc va aprovar, per unanimitat, la modificació de diverses ordenances de cara a l’any 2022. Tot i el sí de tots els grups municipals, l’oposició va lamentar que el govern no aprofités l’ocasió per presentar totes les ordenances i fer modificacions de caràcter més social.

El plenari va aprovar diverses modificacions tècniques. Destaca la bonificació del 75% de la taxa d’obertura de nous establiments, per incentivar la posada en marxa de nous negocis a la vila, o la bonificació del 75% de l’impost de circulació per als vehicles 100% elèctrics o del 30% per als vehicles híbrids. També es va aprovar una taxa per les estacions de càrrega elèctrica de vehicles que hi ha a Montblanc, de 30 cèntims per quilowatt. Una altra modificació aprovada va ser la que bonifica els establiments de Montblanc que participin en les fires que organitza l’àrea de Turisme. La resta de taxes i ordenances, com l’IBI o la brossa, s’han congelat i no han patit cap augment.

Els grups a l’oposició van aprofitar per criticar al govern que no hagi portat al ple unes ordenances “més socials”. Tant des d’Esquerra com Junts per Montblanc denunciaven que tot i les propostes presentades per l’oposició el govern no havia tirat endavant iniciatives per incentivar el lloguer o premiar la rehabilitació d’edificis, entre d’altres.

ÀUDIO: El portaveu d’ERC, Oriol Pallissó, denuncia la falta d’iniciatives socials

ÀUDIO: El portaveu de Junts per Montblanc, Marc Vinya, destaca que no s’han aprovat bonificacions per l’habitatge

ÀUDIO: El portaveu del PSC, Juanma Caballero, destaca les bonificacions de vehicles elèctrics

L’ajuntament, a l’espera de solucionar els problemes de liquiditat

L’alcalde, Josep Andreu, va voler treure “alarmisme” a la situació econòmica de l’Ajuntament, assegurant que “a finals de novembre esperem poder solucionar els problemes de liquiditat i tornarem a pagar les factures a 45 dies, com marca la llei. És una exageració dir que arribarem a una situació insostenible”. L’alcalde assegurava que “tenim un pla de sanejament i no ens podem permetre baixar l’IBI o la taxa de la brossa”. Pel que fa als ajuts socials, l’alcalde s’ha compromès a posar en marxa una taula social d’emergència per destinar els diners recaptats en ajudar a les persones.

ÀUDIO: L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, destaca la situació econòmica del consistori

Josep Andreu va explicar durant el plenari que l’Ajuntament ja ha cobrat més d’1 milió d’euros dels 3,5 que ha de cobrar de la Generalitat per la riuada del 2019. Andreu assegurava que amb aquest ingrés i els 400.000 euros de la venda d’uns terrenys a Hormipressa, se solucionen els problemes de liquiditat del consistori.

Al ple també es va aprovar la verificació del text refós de la modificació del pla general a la zona del Camp de Futbol, que ha de permetre, en un futur, l’ampliació de la zona esportiva i la construcció de pisos de lloguer social. El plenari també va aprovar una moció pel foment de l’ús del català i una moció de suport a la proposta d’atorgar la Creus de Sant Jordi a les associacions de voluntaris de Protecció Civil de Catalunya.