La Conca de Barberà es desmarca de la tendència a la baixa de la resta de comarques i puja en nombre d’aturats amb 14 persones més respecte al setembre de 2021, la xifra es deu bàsicament a un augment de persones sense feina a Santa Coloma de Queralt i Sarral amb 7 i 8 afectats respectivament.

El mes de setembre es va tancar amb una tendència a la baixa que encadenava set mesos seguits, des de la finalització de les restriccions més severes de la pandèmia. Una tendència que s’ha trencat aquest octubre passant de 827 a 841 aturats. Tot i això, comparant les xifres amb l’octubre de 2020, en plena segona onada, el nombre de persones sense feina s’ha reduït en 109 a la comarca.

Tot i les dades actuals la Conca encara es troba lluny de recuperar les xifres del 2019, abans de la pandèmia, quan al mes d’octubre, tot i el creixement d’aturats per la fi de la temporada d’estiu, aquests no superaven les 778 persones.

Si observem el nombre d’aturats per municipis destaca el cas de Santa Coloma de Queralt i Sarral, amb 7 i 8 persones més sense feina. També han notat un augment l’Espluga de Francolí (4), Blancafort (2), Les Piles (1), Solivella (1) i Vallfogona de Riucorb (1). D’altra banda hi ha hagut un descens d’aturats a Barberà de la Conca (-4), Vimbodí i Poblet (-3), Montblanc (-1), Pira (-1) i Pontils (-1). La resta de municipis es queden a 0.

L’atur a Catalunya continua a la baixa

A Catalunya en global, les xifres de l’atur segueixen a la baixa amb 511 persones menys sense feina, segons les dades publicades aquest dimecres pel Ministeri de Treball i Economia Social. En total, hi ha 377.960 catalans desocupats, una reducció del 22% respecte a l’octubre de l’any passat, en plena segona onada, i que suposa 106.599 persones menys a les llistes de l’atur.