Un dels tallers de la URV en edicions anteriors (Imatge: URV)

La Conca de Barberà serà l’escenari de diversos tallers per commemorar la setmana de la ciència del 13 al 29 de novembre amb una vuitena d’activitats repartides per tota la comarca i organitzades pel Campus extens Montblanc – Conca de Barberà de la Universitat Rovira i Virgili.

La setmana de la ciència començarà el divendres 12 de novembre a les 6 de la tarda a Solivella amb un taller sobre l’origen de la xocolata a càrrec de la investigadora del Departament d’Història i Història de l’Art de la URV, Laura Bricio. Dissabte a les 11 del matí serà el torn de Pira amb un taller sobre com construir cúpules autoportants basades en els invents de Leonardo da Vinci a càrrec de l’investigador de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la URV, Albert Samper. Encara dissabte, a Montblanc a les 6 de la tarda es repetirà el mateix taller al Museu Comarcal.

El 17 de novembre a les 5 de la tarda el Local Social de Vilaverd recuperarà el taller sobre l’origen de la xocolata amb Laura Bricio. La setmana acabarà el 29 de novembre a les 5 de la tarda al Local Social de Blancafort per parlar sobre el plàstic i les seves conseqüències per la societat amb l’investigador al Departament de Ciències Mèdiques Bàsiques de la URV, Joaquim Rovira.

Les escoles de la Conca també rebran la visita de diversos tallers per parlar de Nanotecnologia, de la trajectòria de Marie Curie o la relació del personatge literari de Sherlock Holmes amb la ciència.

Per tots els tallers, excepte els escolars, és necessari fer inscripció prèvia. Aquestes activitats estan enfocades per tota la família i per desenvolupar l’aprenentatge científic dels més petits.