Els esdeveniments viscuts durant el període de 1931-1936 a l’Espluga de Francolí s’han plasmat al llibre ‘Visca la República!’ de Josep Maria Vallés i Martí que es va presentar aquest passat diumenge a l’auditori Carulla-Font amb el seu autor, l’alcalde del municipi, Josep Maria Vidal, i el periodista espluguí Òscar Palau.

Durant la presentació l’autor va parlar dels anys de República al municipi, les igualtats i les diferencies amb l’època actual. L’alcalde de l’Espluga va posar èmfasis que en aquella època també es vivien problemes de sequera i que algun aspecte les coses no havien canviat tant. També es va donar importància al fet que els joves coneguessin la història viscuda per poder-la traslladar a futures generacions.

Una cinquantena de persones van acudir a la presentació a l’auditoria Carulla Font, un fet que Josep Maria Vidal va destacar, ja que durant els últims dos mesos s’havien dut a terme quatre presentacions de llibres al municipi: ‘El penyic al perxe’ de Jordi Crespo, ‘Amb Poblet al cap i al cor’ de Joan B. Culla, ‘La immigració occitana a la Catalunya moderna’ de Valentí Gual i finalment ‘Visca la República’ de Josep María Vallés i Martí.

Presentació del llibre ‘Visca la República’ de Josep Maria Vallés i Martí a l’auditori Carulla-Font de l’Espluga de Francolí (Imatge: Eva Bonet)