El ple municipal de l’Ajuntament de l’Espluga d’aquest dijous va donar llum verda a una modificació de crèdit per incorporar 32.000 euros del fons de contingència amb l’objectiu de cobrir la despesa generada pel trasllat d’aigua amb camions cisterna des de Montblanc i fins als dipòsits del municipi. El punt es va aprovar per unanimitat.

L’administració local fa ús així de la partida reservada per a fets sobrevinguts. L’aportació d’aigua externa es va iniciar el passat 16 d’octubre i fins aquest dimarts, juntament amb l’estalvi de la ciutadania i la recerca de fuites, ha permès recuperar els nivells dels dipòsits fins al 75% de la seva capacitat. De cara a la pròxima setmana, el govern local valorarà la necessitat de tornar a activar aquesta mesura extraordinària.

L’alcalde de l’Espluga, Josep Maria Vidal, va aprofitar l’aprovació de la modificació de crèdit per aclarir que la despesa dels camions cisterna no repercutirà en el rebut de l’aigua dels espluguins.

Nova Espluga reclama la renovació de les canonades

El regidor de Nova Espluga, Francesc Sánchez, durant el darrer ple municipal (Imatge: Pep Morató)

Més enllà d’això, la problemàtica per l’escassetat d’aigua va centrar una part important de la sessió del ple corresponent al mes d’octubre. Tot i això, govern i oposició no van reproduir la polèmica que es va viure la setmana passada mitjançant diversos comunicats i a través de les xarxes socials. Qui hi va dir la seva va ser el regidor de Nova Espluga, Francesc Sánchez, per demanar una actuació global per canviar totes les canonades de fibrociment i de materials més fràgils. El regidor de Serveis Municipals, Xavier Rosell, va admetre que seria ideal, però resulta econòmicament inviable renovar tants quilòmetres de xarxa. En aquest sentit, va explicar que, com s’ha estat fet els darrers anys, s’aprofiten les obres en un carrer per canviar la canonada d’aquell punt.