Vimbodí i Poblet ha estrenat aquest divendres, amb motiu de Tots Sants, un espai per recordar i retre homenatge als nadons morts durant l’embaràs o poc després de néixer. És un nou espai, dins el cementiri municipal, pensat per donar visibilitat als petits nadons que han mort al ventre de la mare.

En els casos en què els petits nadons no arriben a la setmana vint-i-quatre o no fan un pes mínim de 500 grams, la família no pot disposar del seu cos. Això fa que no puguin enterrar ni incinerar el nadó i que, per tant, tampoc puguin comptar amb un lloc al cementiri.

L’espai dels Records és un emplaçament sense connotacions religioses que convida a la reflexió i ofereix una eina per passar el dol a les famílies que han patit aquestes pèrdues. En l’espai hi ha una pedra amb una placa amb una frase que diu el següent: “No cal que sigui fosc per poder veure petites estrelles”. Les famílies que ho desitgin poden agafar una estrella amb cordill per poder penjar el nom del nadó a l’arbre.

Amb aquest espai, Vimbodí i Poblet vol posar remei a una mancança que gairebé pateixen tots els municipis.

Espai al cementiri municipal de Vimbodí Imatge: Ajuntament de Vimbodí i Poblet

1 COMENTARI

  1. Benvinguda aquesta iniciativa; no oblideu dedicar aquest espai al dolor mes gran i mes silenciós, els nens morts per l’abortament i el doloros silenci de la mare -i sovint del pare- a la que no se li dona moltes vegades cap mes sortida i no se li fa cap acompanyament posterior. Fixeu-vos si es un dolor silenciós que no siquiera te -de moment- espai en aquest cementeri.

Comments are closed.