La previsió meteorològica d’aquest cap de setmana podria ser decisiva per millorar la situació de l’aigua a l’Espluga de Francolí. Des del passat dijous ja no es trasllada aigua en camions cisterna des de Montblanc, però aquesta mesura es podria recuperar dimarts vinent si les pluges previstes no milloren la situació dels dipòsits municipals.

ÀUDIO: El regidor de serveis municipals, Xavier Rosell, destaca el canvi de mesures

De moment, el municipi es troba en una situació estable, amb els dipòsits al 70%, però si les esperades pluges d’aquest cap de setmana no arriben en menys de cinc dies la situació podria tornar a ser preocupant i per tant no s’hauria solucionat la base del problema, que és una falta d’aigua en els aqüífers.

Actualment també es mantenen els talls nocturns per domicilis i empreses, però en aquest cas només es tallen certes zones del municipi, d’11 de la nit a 6 del matí, per detectar possibles fuites d’aigua. Tot i això es recomana a la població no fer ús de l’aigua durant la nit, respectant els talls nocturns vigents des de fa setmanes. També es preveuen alguns talls diürns per seguir detectant problemes en la xarxa viària.

El consistori continua demanant a la ciutadania que faci un ús racional de l’aigua, ja que la situació de sequera persisteix i les reserves podrien tornar a esgotar-se en pocs dies.