L’alliberament de l’AP-2 i l’AP-7 ha comportat diversos canvis pel que fa al trànsit i les afluències d’aquestes vies. Per això municipis com Vimbodí i Poblet, Vilanova de Prades i Vallclara, conjuntament amb Omellons i Tarrés, reclamen a l’estat una connexió de l’AP-2 amb l’N-240, per millorar la connexió dels cinc municipis i facilitar-hi l’accés.

ÀUDIO: L’alcalde de Vallclara, Rosendo Roig, parla de la idea principal d’aquesta obra

Els cinc municipis es van reunir fa pocs dies per iniciar els contactes i trobades per reivindicar aquest nou accés entre les dues províncies. El projecte està actualment en una fase embrionària, ja que són diverses les gestions necessàries per poder arribar al Ministeri de Transports de l’Estat. Els diversos alcaldes participants en aquesta reunió no esperen que l’accés sigui una realitat fins d’aquí a uns anys, però reclamen la necessitat del territori d’aconseguir aquesta connexió.

ÀUDIO: L’alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Canela, explica que aquest és el primer pas d’un camí llarg

El punt triat per l’obra seria entre Vimbodí i Poblet i Tarrés, moment en què les vies de l’N-240 i l’AP-2 conflueixen. Aquesta obertura facilitaria l’arribada a diversos municipis de la zona i facilitaria la connexió de pobles que només compten amb una carretera secundària per la seva arribada com és el cas de Vilanova de Prades.

ÀUDIO: L’alcalde de Vilanova de Prades, Artur Miró, destaca les facilitats d’accés que significaria aquesta connexió

Cartell a la sortida de l’AP-2, que dirigeix a l’Espluga (Foto: TAC12)

Una connexió a l’Espluga de Francolí

L’anterior govern de l’Espluga de Francolí va demanar l’any 2018 una petició per aconseguir un nou accés directe a l’autopista per quan s’alliberés l’AP-2. Actualment, però, l’equip de govern no veu com a prioritat la creació d’un accés directe, ja que s’estan destinant els recursos actuals a altres actuacions com l’arribada d’aigua de l’Ebre al municipi.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, parla de la connexió directa del municipi amb l’AP-2

Des del Ministeri de Transport detallen que actualment s’està redactant un estudi previ amb l’objectiu d’estudiar la distribució de la demanda de tràfic i avaluar la necessitat d’actuacions per canviar les condicions de les vies, inclosa la remodelació d’enllaços exteriors o la implementació d’alguns de nous.