L’elevada participació i la bona acollida del primer Festival Senderista de les Muntanyes de Prades ha fet que ja s’hagi confirmat la segona edició, que se celebrarà l’any vinent per dates similars. S’espera que de cara al 2022 augmenti el nombre d’activitats, allotjaments participants i visitants.

La primera edició es va celebrar els dies 22, 23 i 24 d’octubre pel territori que comprèn les Muntanyes de Prades i va registrar més de 500 preinscripcions i un total de 219 participants, arribats de diferents punts de la geografia catalana, fonamentalment de la demarcació de Tarragona, de la zona metropolitana de Barcelona i del Vallès.

Es van oferir un total de 14 propostes, algunes d’elles duplicades després que s’esgotessin les entrades. Entre les activitats que han tingut més èxit cal destacar l’’Experiència Astronòmica’, que s’ha desenvolupat al Parc Astronòmic de Prades, on els tècnics, amb l’ajuda de telescopis automatitzats, comentaven i feien un recorregut per les constel·lacions i la seva mitologia, en una de les zones amb millor visibilitat nocturna.

L”Experiència Astronòmica’, una de les activitats del primer Festival de Muntanyes de Prades (Imatge: Cedida)

Una altra de les activitats que ha fet el ple ha estat el Guiatge pel Camí de la Filigrana, un recorregut conduït per guies professionals que sortia des de Farena fins al riu Brugent. També ha tingut molta acceptació el Guiatge nocturn a Vilanova de Prades sota el títol, ‘Llegendes, vins i estels’.

Les activitats han comptat amb la participació de 7 empreses de guiatge locals i d’altres 10 vinculades a les activitats complementàries. Precisament, un dels objectius del festival ha estat posar en valor la figura del guia i de les empreses que ofereixen aquests serveis.