El Consell Comarcal de la Conca de Barberà aprovava, per unanimitat, atorgar els Premis d’Honor de la Conca a Damià Amorós Rosanes i Josep Maria Porta Balanyà.

Damià Amorós ha rebut el premi per la Menció de Serveis Distingits de la Conca de Barberà per la tasca que ha portat a terme des del consistori de Sarral en favor de les persones del municipi i de la comarca.

En el seu discurs ha donat les gràcies a totes les persones que l’han fet possible. Ha assegurat que hi ha gent que s’ho mereix més que ell, i que espera haver ajudat a Sarral, a la comarca i a la Baixa Segarra amb la seva trajectòria.

Josep M. Porta Balanyà, per la seva banda, ha rebut la Distinció d’Honor per la seva tasca a l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà, on ha deixat el càrrec per jubilació després de més de 40 anys. Es distingeix per la seva tasca de salvaguarda i difusió del patrimoni documental de la comarca, dels seus municipis i dels seus ciutadans i ciutadanes feta des de l’Arxiu Comarcal.


Rebia el premi molt il·lusionat i agraït que “es reconegui la feina feta”. Acabava amb una cita de Pau Casals amb la qual deia que era un gran honor la medalla de Pau, ja que per Porta, era un honor rebre la distinció del Consell Comarcal de la Conca de Barberà.

Els premis han estat elaborats pel mestre vidrier Rafa Abdon, del Museu del Vidre de Vimbodí i pel mestre artesà d’alabastre Isidre Magre.