Després de més d’una setmana amb talls en el subministrament d’aigua, les reserves en els dipòsits de l’Espluga de Francolí comencen a recuperar els nivells, situant-se actualment al voltant del 40%. Aquesta millora fa que l’Ajuntament es plantegi canviar les restriccions actuals, que comporten talls durant totes les nits a les llars del municipi i també la importació d’aigua des de Montblanc.

ÀUDIO: El regidor de Serveis Municipals, Xavier Rosell, parla de les diverses actuacions que s’estan fent actualment

El canvi es deu als bons resultats obtinguts d’aquests talls, els camions cisterna que diàriament porten aigua provinent de la connexió que Montblanc té amb l’aigua de l’Ebre a través del CAT i de la detecció durant les últimes setmanes de diverses fugues d’aigua a la xarxa municipal. Aquesta última actuació s’està fent gràcies als talls nocturns juntament amb talls puntuals en certes zones del municipi per poder detectar i arreglar les fuites existents. S’espera que amb les pròximes setmanes continuï aquesta feina per reduir la pèrdua que comporten aquestes fuites.

ÀUDIO: Xavier Rosell, destaca les actuacions per detectar les fuites d’aigua

El consistori recorda en un comunicat i davant la polèmica de les últimes setmanes amb l’oposició, que la decisió d’implementar aquestes mesures es va prendre quan les reserves d’aigua estaven entre un 20 i un 30% i no un 5%, com havia declarat Junts per l’Espluga. Cal recordar que les mesures preses per l’Ajuntament havien obert el debat polític sobre si s’havia actuat molt tard i s’havia fet una “mala gestió” dels recursos.