Imatge d’arxiu de Valentí Gual (Museu de la Vida Rural)

El divendres dia 29 d’octubre, l’historiador, Dr. Valentí Gual i Vilà, especialista en demografia històrica dels segles moderns, arriba a l’Espluga de Francolí per presentar el llibre «La immigració occitana a la Catalunya moderna» (Núm. 371 de la col·lecció Episodis de la Història de Rafael Dalmau Editor), obra dels Drs. Raimon Masdéu Térmens i Valentí Gual Vilà.

Aquesta conferència-presentació està inclosa dins del programa d’activitats de la Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola, i es realitzarà a la Sala Folch i Torres del Casalet de l’Espluga de Francolí el dia 29 d’octubre a 2/4 de 8 del vespre. L’acte comptarà amb la introducció d’Ernestina Vallverdú Briansó, que presentarà el coautor, Dr. Valentí Gual Vila, professor d’Història Moderna de la Universitat de Barcelona. A continuació, el mateix historiador desplegarà el contingut de l’obra.

«La immigració occitana a la Catalunya moderna» recull la síntesi de tot el ventall d’investigacions fetes des de mitjans del segle passat fins a l’actualitat, centrades en aquesta qüestió. Es planteja diverses preguntes que va desgranant segons les darreres troballes.