Dos anys després de la riuada, a Montblanc encara no s’han pogut recuperar totes les infraestructures malmeses, ja que encara no han arribat els 3 milions d’euros promesos.

L’Estat els va transferir a la Generalitat a finals del 2020, però aquests dies encara no han arribat. L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, assegura que “ens han confirmat que segurament la setmana vinent tindrem ja la resolució definitiva de les ajudes”. Això permetrà a l’Ajuntament començar a licitar les obres.

ÀUDIO: L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, destaca l’estancament de les subvencions

Es començarà per arreglar el camí del cementiri i la rotonda de la Mercè, mentre que les grans obres es deixaran per més endavant, segurament al febrer-març, quan no hi ha tant perill de pluges intenses. Es tracta de l’arranjament del Pont Vell i el seu entorn, que s’emportarà més d’1 milió d’euros del pressupost. També es farà la construcció de la passera del Molí del Pas i del pont de la Font de Bolovi, que substituirà l’actual pont que l’exèrcit va construir de manera provisional.

ÀUDIO: Josep Andreu parla dels projectes pendents

Andreu s’ha mostrat crític amb l’Estat i la Generalitat. “No pot ser que estiguem un any fent papers amb l’Estat i després un any amb la Generalitat. Això era una emergència, i encara no ha arribat cap ajuda”, assegura. De fet, l’alcalde destaca que “fins ara no hem pogut fer res perquè sinó no hauríem pogut optar a les ajudes”.