Després de més d’un any i mig sense poder obrir portes, l’Associació de Jubilats de l’Espluga de Francolí va tornar aquest mes de setembre a l’activitat. Amb 250 socis apuntats, el mateix nombre que abans de la pandèmia, l’associació ha recuperat la presencialitat, però amb aforament limitat i restriccions encara a causa de la crisi actual.

Aquest setembre es van reprendre ja algunes de les activitats com les classes de gimnàstica, els tallers de memòria o les sessions de bingo. La majoria de les activitats han hagut de reduir l’aforament, ja que les noves restriccions no permeten omplir el local com abans de la pandèmia. Molts dels tallers ja compten amb les places esgotades.

La nova presidenta de l’associació, Anna Martínez, explica que han rebut molt bona acceptació per part dels socis per tornar a les activitats després d’un any que, assegura, ha estat molt dur per la gent de la tercera edat i que encara existeix certa por per recuperar la vida social com abans de la pandèmia.

ÀUDIO: La presidenta de l’Associació de Jubilats, Anna Martínez, parla del retorn a la vida social

Sessions de gimnàstica al local de l’Associació de Jubilats (Imatge: Ajuntament de l’Espluga)

També tornaran els actes per dates assenyalades, com la castanyada. El diumenge 24 d’octubre se celebrarà al local de l’Associació de Jubilats una festa en petit comitè amb berenar, castanyes i panellets per 10 euros per persona, un preu ajustat, en part, per compensar el pagament de la quota anual d’alguns socis durant l’any de la pandèmia.

ÀUDIO: La secretaria de l’Associació de Jubilats, Montse Perejoan, destaca les ganes de recuperar les activitats

També es preveu en un futur proper tornar a fer excursions o sortides com les que es programaven habitualment per abans de Nadal.